Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Limoncello by Stelina


Συστατικά


• 350 g ψιλή ζάχαρη (ή άχνη)
• τον χυμό ενός λεμονιού
• τη φλούδα 2 λεμονιών
• 1l αλκοόλ 45 βαθμών

Οδηγίες

1. Βάλτε σε πολύ απαλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό του λεμονιού ώστε να διαλυθεί, προσέχοντας πολύ να μη πάρει χρώμα (θα έχει αρχίσει να καραμελώνει και δεν το θέλουμε).
2. Είναι σημαντικό το σιρόπι να κρυώσει (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) πριν το προσθέσουμε στο αλκοόλ, εάν θέλουμε ένα λικέρ πραγματικά διαφανές και φωτεινό.
3. Προσθέστε το στο αλκοόλ, κατόπιν φιλτράρετέ το με το σχετικό εργαλείο κουζίνας και ρίξτε το σε ένα αρκετά μεγάλο βάζο που να διαθέτει ερμητικό κλείσιμο.
4. Προσθέσετε τη φλούδα του λεμονιού, καλά πλυμένη, προσέχοντας να έχει αφαιρεθεί το λευκό εσωτερικό υπόστρωμα.
5. Κλείστε ερμητικά το βάζο και αφήστε το να μείνει για τουλάχιστον 10 ημέρες σε σκοτεινό μέρος, αναδεύοντάς το ανά διαστήματα.
6. Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος, φιλτράρετε ξανά το λικέρ με το εργαλείο της κουζίνας, στο οποίο τώρα θα έχετε βάλει και ένα καθαρό και πολύ ψιλό τούλι (για να κατακρατήσει όλες τις στερεές αιωρούμενες ουσίες).
7. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου δύο μήνες πριν το χρησιμοποιήσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν βρίσκετε αλκοόλ 45°, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκείνο των 90°. Για να πάρετε 1l αλκοόλ 45° αρκεί να αραιώσετε 500 ml από εκείνο των 90° με ισόποσο νερό. Το limoncello είναι ένα πολύ δροσιστικό αλλά και χωνευτικό ποτό, που μπορεί να συνοδεύσει τίς συζητήσεις σας στο τραπέζι μετά από οποιαδήποτε πιάτα (ίσως λίγο λιγότερο με πιάτα θαλασσινών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου